kvilldal
5. januar aktiverte Statnett det meste av vannkraftressursene i Norge for å sikre kraftsystemet, men trengte hjelp fra vindkraft fra kontinentet. Bildet er fra Kvilldal kraftstasjon. Illustrasjonsfoto: Statkraft

Statnett måtte aktivere nesten alle vannkraftressurser, og ble reddet av dansk og tysk vind og få flaskehalser.

  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Systemdriften opplever jevnlig utfordrende situasjoner der kapasiteten er anstrengt selv om effektsituasjonen i Norge i utgangspunktet er god. Tirsdag 5. januar i år var en slik dag. Det fremgår i en rapport Statnett har laget om verdien av regulerbar vannkraft for kraftsystemet, laget for å besvare spørsmål fra Olje- og...
Artikkelen er 610 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.