Hywind Skottland
Equinors flytende Hywind-turbiner i Skottland. Foto: Øyvind Gravås / Woldcam/Equinor

Nådde gjennomsnittlig kapasitetsfaktor på 57 prosent.

  • Øyvind Lie

For tredje år på rad har Hywind Scotland, verdens første flytende havvindpark, oppnådd høyest gjennomsnittlig kapasitetsfaktor av alle vindparker i Storbritannia, skriver Equinor i en pressemelding. Med en gjennomsnittlig kapasitetsfaktor på 57,1 prosent i løpet av de siste tolv måneder fram til mars 2021 satte den flytende havvindparken ny rekord...
Artikkelen er 431 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.