klatrer
Espen Tufte (øverst) og Håvard Jørgensen har allerede god erfaring med sikker klatring i framtidens stolper. Foto: Omexom

Det kreves noen tilpasninger når man skal klatre på nye og mer miljøvennlige stolper.

  • Øyvind Lie

Kreosotimpregnerte stolper brukes på dispensasjon ut 2021. Frankrike har innført totalforbud, og EU har i flere år jobbet med et forbuds-direktiv, slik Energiteknikk tidligere har omtalt. Omexom er helt sikker på at det kommer et forbud. Derfor har de satt opp nye miljøvennlige stolper i henholdsvis kompositt og naturlig tre...
Artikkelen er 257 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.