bambus
Bambusbunter i plastrør likner til forveksling trestolper, og skal ha gode nok fysiske kvaliteter til å erstatte kreosotimpregnerte trestolper. Foto: Lika

Bambus har overraskende gode egenskaper for bruk i stolper. Et norsk patent skal kjempe om markedsandeler for miljøbevisste kunder.

  • Atle Abelsen

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Da den foreløpig vesle oppstartsbedriften Lika Miljø AS for ett år siden introduserte tele- og lavspenstolper av plast (PE – polyetylen) med bambus som bærende element i kjernen på det norske markedet, kom koronaepidemien og forpurret planene. Resultatet ble et salg på kun ti stolper i 2020, mens fabrikken i...
Artikkelen er 726 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.