nexans halden
Kobbertråd Her snos kobbertråder sammen til en leder på Nexans’ fabrikk i Halden. Arkivfoto: Øyvind Lie

For godt over en milliard kroner skal Nexans innen 2024 doble produksjonskapasiteten i Halden for å produsere sjøkabler til et marked som etterspør grensesprengende produkter.

  • Atle Abelsen

Lengre, dypere, kraftigere. Det er de tre hovedtrekkene som driver kravet om nye teknologisprang i markedet for sjøkabler. I Europa foreligger det konkrete planer om å etablere nye 90.000 MW havvind innen 2030. Asiatiske nasjoner har planer for omtrent det samme, mens nordamerikanerne planlegger for 25.000 nye megawatt havvind. Det...
Artikkelen er 1204 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.