samnanger
Istedenfor å ta krafta fra Kollsnes, må Equinor og Aker BP nå hente kraft fra det sterke punktet Samnanger, et godt stykke lenger fra kysten. Blå linjer er 300 kV, røde er 420 kV. Kart: Statnett

Statnett nekter oljeplattformer tilkobling fra Kollsnes, frigjør 200 MW til landbasert industri.

  • Øyvind Lie

I en pressemelding skriver Statnett at de og BKK Nett er tydelig på at elektrifisering av feltene NOA (Nord for Alfheim) og Krafla bør skje fra Samnanger. Som Energiteknikk tidligere har omtalt, har Equinor og Aker BP planlagt å ta ut inntil 140 MW kraft til feltene fra Kollsnes i en...
Artikkelen er 428 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.