bendiksen
– Erfaringsmessig er det naturhendelser og tekniske feil og menneskelige feil som forårsaker strømbrudd i Norge, vi har ennå ikke hatt strømbrudd forårsaket av et vellykket IKT-angrep, sier Ingunn Åsgard Bendiksen, direktør for NVEs tilsyns- og beredskapsavdeling. Foto: NVE

Riksrevisoren advarer mot fatale konsekvenser, NVE viser til begrensede ressurser, og at vi ennå ikke har hatt strømbrudd forårsaket av et vellykket IKT-angrep.

  • Øyvind Lie

NVE får sviende kritikk for sitt arbeid med IKT-sikkerhet i en rapport fra Riksrevisjonen, slik Energiteknikk skrev tidligere i dag. NVEs tilsynsmetodikk «avdekker i liten grad den faktiske IKT-sikkerhetstilstanden i selskapene», heter det i rapporten. Metodikken er nemlig tillitsbasert og avdekker om selskapene har systemer for internkontroll. Den «gir lite...
Artikkelen er 1326 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.