vindturbin
Foto: Robert Sandell/Mostphotos

Overskudd kan lettere flyttes ut gjennom aggressiv skatteplanlegging, og den demokratiske legitimiteten svekkes, advarer ny rapport.

  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Tax Justice Network – Norge har kartlagt eierforholdene i norske vindkraftverk i drift i Norge, og konkludert med at 40 prosent (16 stk.) av norske vindkraftverk i drift, eies eller finansieres gjennom skatteparadiser. Totalt kan ifølge rapporten 42 prosent av norsk vindkraftproduksjon kan knyttes til skatteparadiser. Aggressiv skatteplanlegging Skatteparadisene som...
Artikkelen er 479 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.