kiruna
Gruve- og mineralselskapet LKAB vil trenge svært mye kraft for å oppfylle sine planer om å gå over til fossilfri drift i 2045. Foto: Fredric Alm/ Alm & ME

LKAB kan trenge nye 55 TWh i Nord-Sverige. Men Statnett har ingen konkrete planer, og tror overskuddet på norsk side vil avta.

  • Øyvind Lie

Konsernsjef Semming Semmingsen i Troms Kraft tar til orde for å bygge ny linje for å sende kraftoverskuddet i Nord-Norge, på nærmere 7 TWh, til Sverige. – Det er kjempespennende det vi registrerer skje i Kiruna. LKAB har besluttet å omstille sin virksomhet og basere den på grønn kraft. I...
Artikkelen er 730 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.