roand vindpark
Roan vindpark på Fosen i Trøndelag. Arkivfoto: Ole Martin Wold/Fosen Vind
Foto: ole

TrønderEnergi i partnerskap med Stadtwerke München kjøper ut Statkraft fra Norges nest største vindkraftverk, Roan vindpark i Åfjord.

  • Øyvind Lie

Storeier Statkraft har solgt alle sine aksjer i Roan Vind Holding, til TrønderEnergi og Stadtwerke München, og går helt ut av eiersiden i Roan vindpark. Roan Vindpark med 71 vindturbiner produserer rundt 884 GWh i året og har før utskillelse i 2021 vært en del av Fosen Vind DA. –...
Artikkelen er 371 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.