sprengskjøting
Sprengskjøting av liner mellom Mosjøen og Øyfjellet i Nordland. Foto: Linka

Ledningen skal frakte ut all energien fra Nord-Europas største vindpark.

  • Atle Abelsen

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

I slutten av mars setter Øyfjellet Wind spenningen på den nye 11,4 kilometer lange produksjonsradialen inn til nettselskapet Lineas bryterfelt i Marka transformatorstasjon i Mosjøen. Med sine 400 MW skal vindparken på Øyfjellet i Vefsn i Nordland bli Nord-Europas største, det krever at linetverrsnittet på både luftledning og kabel blir...
Artikkelen er 807 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.