statnett hovedkontor
Statnetts hovedkontor i Nydalen i Oslo. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Statnett mener nettselskapene bør få bestemme hvor nytt forbruk skal legges, selv om det blir dyrere for kunden.

  • Øyvind Lie

I et brev til Olje- og energidepartementet (OED) argumenterer Statnett for at nettselskapene i større grad må få utpeke hvor nytt forbruk kan plasseres. Bakgrunnen er at forbruk ikke er underlagt samme konsesjonskrav som produksjon og nettanlegg. «Dette gjør at aktører står friere til å søke om å knytte til...
Artikkelen er 727 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.