andreas thon aasheim
Andreas Thon Aasheim i slutter i Norwea. Foto: Norwea

Etter nesten elleve år i Norwea går han til Cloudberry Clean Energy.

  • Øyvind Lie

Andreas Thon Aasheim har arbeidet i Norwea siden februar 2010, først på deltid, deretter fulltid fra august samme år. Med tittelen spesialrådgiver har han hatt fagansvar for nett og marked, og jobbet mye med blant annet elsertifikatmarkedet og rammevilkår for vindkraftbransjen.

Nå har han sagt opp sin stilling og starter med tittelen med tittelen «Chief Commercial Officer» i Cloudberry Clean Energy, skriver organisasjonen på sin nettside.

Aasheim har sin siste arbeidsdag i Norwea i dag, fredag 9. april, og går deretter ut i pappapermisjon før han tiltrer i sin nye stilling hos Cloudberry i august.

– Det er viktig for meg å understreke at det ikke ligger annet bak enn mitt eget ønske om å utfordre meg selv i en ny rolle. Jeg har hatt gleden av å jobbe i Norwea fra en fase da vindkraftbransjen var en liten og idealistisk gruppe til å utgjøre fastlandsøkonomiens største næring målt i investeringer inneværende femårsperiode. Samtidig føltes tiden inne, da mye av mitt virke har kretset rundt realiseringen av prosjekter frem til og med 2021, sier Aasheim i meldingen.

Han fremhever særlig arbeidet med å få på plass grønne avskrivningsregler for vindkraft som et personlig høydepunkt.

Administrasjonen vil frem til ny administrerende direktør Åslaug Haga tiltrer i august bestå av Øistein Schmidt Galaaen og Daniel Jørgen Willoch.