Arbaflame
Norske Arbaflame starter ny fabrikk i Kongsvinger for trepellets som skal erstattet kull. Foto: Arbaflame

Fikk ikke levere til kullkraftverket på Svalbard, skal nå levere til Rotterdam.

  • Øyvind Lie

Norske Arbaflame har utviklet trepellets som gjør det mulig å bytte ut kull og kutte C02-utslipp med 90 prosent, skriver selskapet i en pressemelding. Nå er de klare for oppstart av selskapets første fullskala fabrikk i Kongsvinger, ArbaOne. – Vi har globale vekstambisjoner som representerer en stor industrisatsning i norsk...
Artikkelen er 394 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.