melkøya
Slik så det ut etter brannen på Equinors LNG-anlegg på Melkøya ved Hammerfest i september 2020. Nå skal anlegget elektrifiseres. Nå skal anlegget snart settes i drift igjen. Foto: Ptil

Gassturbinens filter var fullt av insekter, hadde ikke vært skiftet siden 2015. Equinor får kritikk av Ptil for manglende bemaninng.

  • Øyvind Lie

I en rapport etter brannen på Equinors LNG-anlegg på Melkøya ved Hammerfest har Petroleumstilsynet avdekket «alvorlige brudd på regelverket». Brannen 28. september i fjor startet i luftinntaket på gassturbingenerator 4 (GTG4). Anlegget var da i en oppkjøringsfase etter driftsstans, og turbinen var stengt ned for utbedring av en feil på...
Artikkelen er 621 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.