Kryssende linjer
Illustrasjonsfoto: Øyvind Zambrano Lie

Dagens 50 kV-forbindelse har ikke nok kapasitet til det økende forbruket.

  • Øyvind Lie

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har gitt Lyse Elnett konsesjon til å bygge en ny 132 kV kraftledning i de to kommunene Hjelmeland og Strand i Rogaland. Ledningen blir om lag 30 kilometer lang og skal gå mellom Dalen, Veland og Hjelmeland transformatorstasjoner, skriver direktoratet i en melding. Det blir...
Artikkelen er 248 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.