gravd over
Dette er høyspentledningen som ble saget over i Vika i Oslo for noen uker siden i forbindelse med gravearbeider. Foto: Elvia

Slo ut strømmen i Oslo konserthus. Nå skal en ny forskrift gjøre ledningskaoset under bakken mer oversiktlig.

  • Øyvind Lie

[abform_energi]
Under gravearbeider i Vika i Oslo for få uker siden sagde en bygningsarbeider med betongsag over en høyspentledning som lå i et rør i bakken. Sikkerhetsmekanismer gjorde at strømmen ble slått ut umiddelbart, og mannen ble ikke skadet. Hendelsen fikk imidlertid store konsekvenser for arbeidet på stedet og strømmen i...
Artikkelen er 457 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.