nett
Agder Energi skal kontrollere strømnettet på en mer miljøvennlig måte, med droner istedenfor helikopter. Foto: Agder Energi

Agder Energi Nett har inngått rammeavtaler med KVS Technologies AS og Visimind AB om fotoinspeksjon og laserskanning av strømnettet i hvert sitt område på Agder.

  • Øyvind Lie

Begge vil benytte autonome droner i arbeidet, skriver Agder Energi i en pressemelding. De nye rammeavtalene vil totalt omfatte årlig fotobasert inspeksjon av inntil 45.000 master i 22 - 132 kV høyspenningsnett i Agder Energi Netts konsesjonsområde. Det skal også utføres skanning og fotodokumentasjon av 4000 km linjer og skog...
Artikkelen er 425 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.