linje sverige
Over halvparten av strømmen vi importerte i rekordtimen mandag, kom fra Sverige.
Foto: Leif Jönsson/Mostphotos

Mellom klokken 3 og 4 mandag 5. april ble det importert 6.004 MWh til Norge.

  • Øyvind Lie

Det er ny rekord for strømimport til Norge i løpet av en time, skriver Statnett i en melding på sin nettside. Det ble importert mest fra Sverige, Danmark og Tyskland. Fra Sverige kom 3.354 MWh den timen. På strømforbindelsene fra Danmark og Tyskland ble den tilgjengelige kapasiteten utnyttet for fullt,...
Artikkelen er 186 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.