magasin
Steinsvik kraftverk (8,3 MW) i Volda i Møre og Romsdal sto ferdig i 2009 med to magasiner. Her fra platedemningen ved Blåfjellvatnet, som kan reguleres med sju meter. Foto: Stein Arne Bakken

Mulighetene for regulerbare utbygginger bør tas i bruk, mener Småkraftforeninga.

  • Øyvind Lie

– Selv mindre reguleringer kan gi adskillig bedre utnyttelse av tilsiget, sier spesialrådgiver Øystein Grundt i Småkraftforeninga til Energiteknikk. Mange småkrafteiere har bak seg en kuldeperiode med lite produksjon. – De aller fleste småkrafteierne som har hatt et tøft år bak seg, har nå måttet sitte å se på høye...
Artikkelen er 771 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.