vindturbin
Vindkraftutbyggingen fører til mye glassfiberavfall som bør resirkuleres. Illustrasjonsfoto: Pexels

Aker Offshore Wind, Aker Horizons og University of Strathclyde skal gjenvinne glassfiber.

  • Øyvind Lie

De tre organisasjonene har signert en intensjonsavtale som tar sikte på å fremme utviklingen av utvinningsprosesser for brukte glassfiberprodukter, inkludert en ny prosess utviklet i Strathclyde i Glasgow i Skottland, går det fram i en børsmelding. Glassforsterket polymerkompositt (GRP), brukt i vindturbinblader over hele verden, er en forurensningskilde som er...
Artikkelen er 280 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.