sol
Flytende solkraft. Foto: NGI

NGI og Glint Solar har utviklet en teknologi som automatisk estimerer bølgeforhold og vindretninger for flytende solcelleanlegg.

  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Dette brukes til at man automatisk analyserer og finner steder der det kan installeres flytende solenergi. Ved hjelp av Norges Geotekniske Institutts (NGI) algoritmer skal overgangen fra en manuell til en automatisk prosess drastisk redusere både tid og kostnader når man skal finne og analysere disse stedene. – Sektoren flytende...
Artikkelen er 250 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.