bru
Tina Bru (H) etterlyser stolthet og selvtillit blant de som har utformet og forsvart strømsystemet. Skjermdump: Stortinget

Vil ikke stenge noen dører, viser til at andre land vurderer å la sine TSO-er samarbeide om eierskap.

  • Øyvind Lie

Som Energiteknikk skrev i begynnelsen av april ville regjeringen unnta hybridkabler fra kabelmonopol-loven, slik at mellomlandsforbindesler med vindpark i midten kan få unntak fra reglene om at Statnett skal eie dem. Under behandlingen av forslaget i Energi- og miljøkomiteen foreslo Arbeiderpartiet derimot at Statnett får ansvaret for å samordne, harmonisere og...
Artikkelen er 258 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.