multe
Selskapet Cloudberry, som betyr multe på engelsk, ser gode muligheter for vekst. Foto: Arnstein Rønning/Wikimedia Commons

Rigger seg for både organisk og «uorganisk» vekst.

  • Øyvind Lie

Cloudberry Clean Energy ASA har bestemt seg for å gå videre med planen om å flytte fra Euronext Growth Oslo til Oslo Børs’ hovedliste.

«Vi utvider vår portefølje av vann- og vindkraftanlegg i Norden vesentlig, og overføring til hovedlisten er et naturlig neste trinn for oss», sier Anders Lenborg, administrerende direktør i Cloudberry, i en børsmelding.

«De siste 15 månedene har vi sikret oss eiendeler i produksjon og under bygging av mer enn 100 MW. Våre eiendeler med byggetillatelser er av samme størrelse, og vår hovedprioritet er å lykkes med å levere på alle disse prosjektene», sier han.

I forbindelse med overføringen vil selskapet vurdere å skaffe ny egenkapital å utvikle seg og organisk bygge ut sin portefølje.

«Cloudberry opplever også et høyt aktivitetsnivå med flere nye uorganiske muligheter som også kan forfølges, med forbehold om tilgang til attraktiv finansiering», skriver selskapet.

Selskapet har utnevnt Carnegie og Pareto Securities til å lede prosessen med børsnoteringen.