eramet
Foto: Eramet

Kan redusere forbruket med 58 MW på 0,5 sekunder.

  • Øyvind Lie

Gjennom et samarbeid mellom Vattenfall, Sympower og Statnett skal ferrolegeringsselskapet Eramet Norway levere rask frekvensregulering (FFR) til Statnett fra mai til oktober i år. – Eramet Norways smelteovner i Kvinesdal, Porsgrunn og Sauda har et årlig forbruk på omtrent 2,0 TWh og kan frigjøre opptil 58 MW strøm til strømnettet...
Artikkelen er 133 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.