hossein
Hossein Ehya regner med å etablere et teknologiselskap basert på patentet fra sin doktorgrad, før han disputerer om ett år. Foto: Stein Arne Bakken

Mekaniske feil og slitasje i en synkrongenerator setter en umiskjennelig signatur på magnetfeltet rundt maskinen. Slikt kan de bli et industrieventyr av.

  • Atle Abelsen

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Å overvåke magnetfeltet rundt synkronmaskiner for å detektere feil inne i maskinen, er egentlig en gammel ide. Da sivilingeniøren Hossein Ehya (43) jobbet i Irans elektrotekniske industri,  ønsket han å lese seg opp på temaet, men fant ut at dette var det forsket svært lite på internasjonalt. Så fant han...
Artikkelen er 286 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.