ptk
Prosjektleder for havvind i Hafslund Eco, Arne Lie Rasmussen, forklarte havvind-planene på PTK. Skjermdump: Energi Norge

Inntektene fra hybride havnettet skal gjøre ellers ulønnsom havvind-utbygging lønnsom uten subsidier. På toppen av dette kommer planer om pumpekraft.

  • Øyvind Lie

Hafslund Eco og Fred. Olsen Renewables har tidligere kunngjort sitt samarbeid om å få bygge havvind både på Utsira Nord og i Sørlige Nordsjø II, og være med å utvikle et havnett. På Energi Norges produksjonstekniske konferanse (PTK) tirsdag utdypet de hvordan de mener alle vil tjene på en slik...
Artikkelen er 737 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.