dahlhaug
– Produksjon fra norske vindparker i Nordsjøen vil komme til å dominere bruken av effekt fra våre vannkraftverk i fremtiden, mener NTNU-professor Ole Gunnar Dahlhaug. Foto: Stein Arne Bakken

– De norske planene om offshore vindparker i Nordsjøen innebærer at vi må bygge om eksisterende kraftverk for mer effektkjøring og noen til pumpedrift.

  • Stein Arne Bakken

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

– Vi må utnytte den unike fleksibiliteten til vannkraften, sier professor Ole Gunnar Dahlhaug på Vannkraftlaboratoriet/Institutt for energi- og prosessteknikk ved NTNU i Trondheim. Dahlhaug er en sentral aktør i forskningsenteret HydroCen, og han leder styringsgruppen for programmet for vannkraftforskning i den europeiske alliansen for energiforskning, EERA. I et intervju...
Artikkelen er 463 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.