flytere
Betongfundamentet OO-Star, utviklet av Dr. techn. Olav Olsen. Illustrasjon: Dr. techn. Olav Olsen

Vil sette opp 28 flytende turbiner på Utsira Nord, hver på opptil 15 MW, trenger mange milliarder i støtte.

  • Øyvind Lie

Det går fram i en søknad til Olje- og energidepartementet som Energiteknikk har sett. Utbyggingen er planlagt gjennomført i fire faser, der fase 1 og 2 vil bestå av 5 turbiner i hver fase med vekselstrøm kabelforbindelse til Utsira, etablering av en trafostasjon på Utsira og kabel fra Utsira til...
Artikkelen er 696 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.