Flørli
Flørli kraftverk er ett av to vannkraftanlegg i Lysebotn der Lyse Produksjon tester ut neste generasjon produksjonsplanleggingsverktøy. Foto: Hesselhaker/Wikimedia Commons

Nevrale nettverk er hjernens egen «teknologi». Lyse Produksjon tester produksjonsplanlegging med dette i to av sine produksjonsanlegg.

  • Atle Abelsen

Nevrale nettverk er et av de kraftigste verktøyene man har innen kunstig intelligens, men har hittil vært lite brukt innen produksjonsplanlegging i kraftbransjen. Det til tross for at kompleksiteten og kravet til responstid kan være vel så stor her som i andre industrigrener der nevrale nettverk er mer brukt. Nå...
Artikkelen er 461 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.