kyrkjeeide
Stig Kyrkjeeide i Mørenett i trafostasjonen foran batterianlegget som er testet ut. Foto: Mørenett

Måler batteriene i trafostasjonene kontinuerlig for å fange opp feil.

  • Øyvind Lie

Mørenett opplever at tradisjonell spenningsmåling over batteribanken i transformatorstasjonene, samt midtpunktsmåling, ikke alltid er tilstrekkelig for å fange opp feil i enkeltbatteri og gi varsel i tide. – Vår erfaring er at feil i en enkeltcelle eller et enkeltbatteri kan sette hele batterianlegget ut av spill. Når batterianlegget må tas...
Artikkelen er 372 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.