Hexicon
Skisse av havvindmøllene til det svenske selskapet Hexicon. Illustrasjon: Hexicon

To selskaper har kjøpt opsjon på testareale på konsesjonsområdet til MET Karmøy, og vil utvikle to demonstrasjonsprosjekter for flytende havvind.

  • Øyvind Lie

Prosjektene er piloter for å kommersialisere ny flytende havvindteknologi. Ett av selskapene som har kjøpt opsjon, er Stockholms-baserte Hexicon, som utvikler vindkraftprosjekter på dype vannområder.  «Dette viser nok en gang at Norge, og ikke minst Karmøy, er blant de aller beste testområdene for flytende havvind i Europa, og en videre...
Artikkelen er 204 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.