turbin
Illustrasjonsfoto: Hans Jacob Solgaard/Mostphotos

Regjeringen vil øke vindkraftens skattebyrde, og avviser både grunnrenteskatt og naturressursskatt. Også eiere av ulønnsomme kraftverk må punge ut.

  • Øyvind Lie

Regjeringen går i sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett inn for en «moderat» produksjonsavgift på vindkraftverk fra 2022. Inntektene skal fordeles på vertskommunene. Avgiften pålegges både eksisterende og nye vindkraftverk. «En produksjonsavgift avhenger ikke av lønnsomheten i næringen, gjør investeringer mindre lønnsomme for selskapene og vil påløpe også når selskapene går...
Artikkelen er 588 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.