rystad
Mekaniker og anleggsleder Fritjof Rystad i BKK Produksjon jobber med å tømme en transformator. Foto: BKK Produksjon

BKK Produksjon har laget en ny metode for å utbedre transformatorventiler uten å måtte tømme transformatoren for store mengder olje.

  • Øyvind Lie

Store transformatorer inneholder flere tusen liter olje, og påfylling og avtapping av olje håndteres med ventiler. Over tid, når pakningene degraderes, begynner ventilene å lekke. Transformatorer som er «varme», ser ut til å gi kortere levetid for pakningene i ventilene. Lekkasje øker behovet for oppfølging. – En må plassere ut oppsamlingskar...
Artikkelen er 736 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.