agder linje
Agder Energi Netts kraftledninger ved Dalen-krysset i Arendal. Foto: Agder Energi

Agder Energi Nett har startet arbeidet med utredning av to nye kraftledninger fra Bøylestad transformatorstasjon i Froland til Eyde Energipark i Arendal.

  • Øyvind Lie

Den nye batterifabrikken til Morrow Batteries skal stå klar i 2024, og vil ha et vesentlig større kraftbehov enn hva det er mulig å tilby gjennom dagens strømnett. Hvis alle planene virkeliggjøres, kan fabrikken kreve hele 315 MW. Derfor skal linjenettet bygges ut og styrkes. − Vi er i en...
Artikkelen er 200 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.