drone
Drone i arbeid på strømnettet. Foto: KVS Technologies

Tensio har nå inngått kontrakt med droneselskapet KVS Technologies som i løpet av sommeren 2021 skal fly 3.600 kilometer over det trønderske strømnett.

  • Øyvind Lie

På sin ferd over strømlinjene i Trøndelag skal dronene ta rundt 250.000 bilder. Hele 35.000 strømmaster vil bli fotografert, og i tillegg blir strømlinje-traseene fotografert for å avdekke eventuelle utfordringer rundt trær, vegetasjon eller menneskelig aktivitet som er uforenelig med å være tett på strømlinjene. – Denne våren har droneteknologien...
Artikkelen er 535 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.