mosambik
Med støtte fra Norfund bygges nå Cuamba Solar, i Mosambik et 19 MW solkraftverk som inkluderer et 2 MW (7 MWh) energilagringssystem. Foto: Norfund

Norfund bygger sitt første solkraftverk med batterilagring, som skal gi strøm også når solen ikke skinner.

  • Øyvind Lie

Prosjektet bygges av Globeleq, et selskap som utvikler energi over store deler av Afrika og som er eid av Norfund og deres britiske søsterfond CDC. Norfund er statens investeringsfond for næringsvirksomhet i utviklingsland. Sammen med prosjektpartnerne Source Energia og Electricidade de Moçambique (EDM) har de nå startet byggingen av Cuamba...
Artikkelen er 300 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.