knarr
Produksjonsskipet Petrojarl Knarr vurderes brukt på oljefeltet Dugong. Foto: Teekay

Men tiltakskostnad på 2248 kroner per tonn sparte CO2-utslipp for kraft fra land vurderes som for dyrt av Neptune Energy.

  • Øyvind Zambrano Lie

Neptune Energy leverte nylig forslag til program for konsekvensutredning av oljefeltet Dugong i Tampen-området, like nordvest for Snorre-feltet i den nordlige delen av Nordsjøen. Energiløsning for Dugong vil i første omgang avhenge av om det bygges ut med med havbunnsproduksjon til vertsfelt eller som selvstendig utbyggingsløsning. Aktuelle vertsinnretninger er Statfjord...
Artikkelen er 525 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.