kabel
Illustrasjonsfoto. Statnett

Om man ser bort fra at prisene påvirkes av utvekslingskapasiteten, ville markedskostnadene ved bortfall av overføringskapasitet vært 2,7 milliarder kroner i 2020.

  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Det kommer fram i Statnetts Rapport fra systemansvarlig, som Energiteknikk har fått innsyn i. Også Europower har omtalt saken. «I 2020 opplevde vi sterkt reduserte kapasiteter mellom NO1-SE3 og NO2-DK1 (for å nevne de største), samtidig var det et stort hydrologisk overskudd i Sør-Norge. Når dette overskuddet blir innestengt, gir...
Artikkelen er 172 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.