sol og vind
Solcellepaneler montert på vindmøllen i Breña vindgård, Albacete i Spania. Illustrasjonsfoto: ACCIONA

Stadig mer ufleksibel kraft kan kreve endringer i markedsdesignet, ifølge Equinors Energy Perspectives.

  • Øyvind Lie

Ifølge rapporten, som Equinor la fram torsdag, ventes verdens kraftetterspørsel å øke med mellom 52 og 85 prosent mellom 2018 og 2050. Vind- og solkraftens andel på verdensbasis vil øke fra 7 prosent i 2018 til mellom 32 og 52 prosent i 2050 i tre ulike scenaioer rapporten opererer med....
Artikkelen er 200 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.