rotbeslag
Brødrene Berntsen oppskalerte sitt spesialdesignede rotbelsag for lavspentstolper til 132 kV-stolper på oppdrag for Melbye. Foto: Brødrene Berntsen

Brødrene Berntsen utviklet en ny festemetode for komposittmastene til den nye 132 kV produksjonsradialen til Buheii vindpark.

  • Atle Abelsen

Eieren Green Investment Group instruerte leverandørene til å minimalisere naturinngrep og miljøeffekter da de bygde den ni kilometer lange 132 kV produksjonsradialen fra Agder Energis nettstasjon på Ertsmyra i Sirdal kommune opp til Buheii vindpark i nabokommunen Kvinesdal. Derfor valgte de ikke bare vekk tremaster for å unngå helse- og...
Artikkelen er 820 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.