Daglig leder Pål Martinussen i Lofotkraft AS med trekkerøret til sjøkabelen over Vareidsundet. Foto: Lofotkraft

I sommer fullfører Lofotkraft den dublerte 132 kV-linjen langs hele øygruppen.

  • Atle Abelsen

Helt siden 2008 har Lofotkraft arbeidet systematisk med å oppgradere hele forbindelsen fra Kvitfossen til Værøy, hele 155 km. 60kV-nettet er blitt erstattet med 132kV, og det er lagt ny 33kV sjøkabel til Værøy. Selskapet har nå redundant forsyning i hele konsesjonsområdet. Daglig leder Pål Martinussen i selskapet forteller at...
Artikkelen er 1141 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.