bru hywind
Energiminister Tina Bru med Hywind-demoen i bakgrunnen, i fjor sommer. Foto: OED

Tildeler to-tre områder på Sørlige Nordsjø II, skal ha både kvalifiseringsprosess og auksjon, ser på åpning av nye områder, Statnett blir systemoperatør.

  • Øyvind Lie

11. juni skal energiminister Tina Bru legge fram både en energimelding og en havvind-veileder. Men på floating Wind-konferansen i Haugesund tirsdag ga hun mange detaljer om hva havvind-bransjen kan vente seg. Hun viste til at det er åpnet to områder, Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord, men at det ligger...
Artikkelen er 692 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.