hyggevatn
Transformatorstasjonen som ble bygget ved Hyggevatn i Hammerfest for å gi kraft fra land til Goliat. Det er imidlertid ikke nok kraft på stedet til å ta hånd om gassen. Foto: Eni

For å få strøm til sitt planlagte gassanlegg på 60 MW ved Hammerfest, er oljeselskapet Vår Energi avhengig av at Equinor elektrifiserer Melkøya.  

  • Øyvind Lie

I januar i år kom oljeselskapet Vår Energi til Statnett med en forespørsel og et ønske om utredning av hvorvidt det er nok kapasitet i nettet ved Hyggevatn transformatorstasjon ved Hammerfest til et uttak på 60 MW med et årlig forbruk på om lag 500 GWh. Kraften skulle gå til...
Artikkelen er 300 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.