sotra
De nye 132- og 420 kV-forbindelsene mellom transformatorstasjonene på Breivik og Litlesotra går i en nylagt kabelbane under den gamle Sotrabrua. Foto: BKK Nett

BKK fikk bruke den gamle Sotra-brua som kabelbru da de måtte rive fjordspennet for å gi plass til den nye riksveien.

  • Atle Abelsen

Det er Statens Vegvesen som tar hele regningen på 540 millioner kroner for omlegging av den dobbelkursede forbindelsen mellom transformatorstasjonene Breivik og Litlesotra. Dette er blant annet en del av kraftforsyningen til Equinors prosessanlegg Kollsnes. Den 3,8 km lange luftledningen måtte vike for den nye Sotrabrua som Statens Vegvesen skal...
Artikkelen er 880 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.