kabel skjøt nsl
Slik så det ut da NSL-kablene mellom Norge og England ble skjøtet sammen i juni 2021. Foto: Statnett/NSL

Den 720 kilometer lange strømforbindelsen mellom Suldal i Rogaland og Blyth i England er nå skjøtet sammen.

  • Øyvind Lie

Leggingen North Sea Link har lenge pågått fra både norsk og britisk side, og kablene er nå skjøtet sammen til havs 150 kilometer utenfor Tananger i Rogaland, opplyser Statnett til Energiteknikk. – Å skjøte sammen kablene er en komplisert jobb. Dette er en av de mange ingeniørbragdene vi har sett...
Artikkelen er 286 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.