havvind
Illustrasjonsfoto. Foto: ABB

Parkwind og NorSea har etablert en allianse for å søke om å få bygge ut havvind i Norge.

  • Øyvind Lie

Parkwind er et uavhengig familieeid selskap som utvikler, finansierer og opererer havvindparker fra sine kontorer i Belgia og Irland.

Norsea, hvor Wilhelmsen-konsernet eier 75 prosent, leverer tjenester til oljenæringen.

Prosjektet skal kjøres gjennom et norsk selskap med hovedkontor og virksomhet basert i Stavanger-regionen.

– Vi vil dra nytte av NorSeas 55 år lange erfaring i norsk offshoreindustri, samt vår verdifulle innsikt fra andre vindprosjekter både i NorSea-gruppen og Parkwinds omfattende portefølje, sier John E. Stangeland, administrerende direktør i NorSea, i en melding.

– Dette er en komplementær, industriell allianse med anerkjente parter som kombinerer lokal, nasjonal og internasjonal erfaring, ekspertise og kapital, som deler den langsiktige fornybare energimisjonen og overholder de høyeste miljøstandardene, sier Jan Eyvin Wang, konserndirektør for New Energi i Wilhelmsen-gruppen, i meldingen.