grane
Grane-plattformen. Foto: Øyvind Hagen/Equinor

På Haugalandet er Håvik trafostasjon uaktuell for å forsyne Balder, Grane og Ringhorne, men Gismarvik er aktuell når ledningen til Blåfalli står klar, ifølge Statnett.

  • Øyvind Lie

Etter å ha tapt en prinsippsak mot Statnett om makten på sokkelen og fått foreløpig nei til å ta ut 60 MW til et nytt gassanlegg ved Hammerfest, har oljeselskapet Vår Energi nå fått enda et nei fra Statnett. Som Energiteknikk har omtalt, sendte Vår Energi i januar en forespørsel...
Artikkelen er 703 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.