bru og solberg
Energiminister Tina Bru og statsminister Erna Solberg presenterte fredag energimeldingen ved Akerselvas bredder i Oslo. Foto: Øyvind Lie

Inntekter fra anbudsrundene for konsesjon i Sørlige Norsjø skal finansiere utvikling av umodne teknologier på Utsira Nord, sier statsminister Erna Solberg til Energiteknikk.

  • Øyvind Lie

Utvidet versjon. Fredag la regjeringen fram stortingsmeldingen «Energi til arbeid – langsiktig verdiskaping fra norske energiressurser». Der går det blant annet fram at det skal utlyses auksjoner på Sørlige Nordsjø II. – Skal staten betale for utbygging, som det var vanlig i tidligere auksjoner i andre land, eller skal utbyggerne...
Artikkelen er 814 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.