vindturbin
Foto: Hans Jacob Solgaard/Mostphotos

Legger vekt på at den gir forutsigbare inntekter til vindkraftkommunene og er avgiftsteknisk enkel å administrere.

  • Øyvind Zambrano Lie

Regjeringen varslet i revidert nasjonalbudsjett at den tar sikte på å innføre en moderat produksjonsavgift på landbasert vindkraftverk fra 2022. På vegne av Finansdepartementet har Skattedirektoratet sendt på høring et forslag til regler for en slik avgift. Skattedirektoratet har i samråd med NVE særlig vurdert to alternative modeller: en avgift...
Artikkelen er 563 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.